Ghiveci de legume

de Julie in Mancaruri de post, 30 Iun 2010 | 10315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole verde
  • un morcov
  • un dovlecel
  • 2 cartofi
  • 4-5 ciuperci
  • o telina mica
  • 2 catei de usturoi
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • 4-5 buchetele de brocoli
  • 200 g amestec mexican de legume  (congelate)
  • 4-5 linguri suc de rosii
  • sare,vegeta,piper
  • cimbru verde
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Spalam fasolea verde,ii rupem coditele si o taiem in bucati mai mici.
Cartofii curatati si spalati ii taiem in cuburi mici.
Punem un vas cu apa si sare la fiert si cand aceasta da in clocot adaugam
fasolea,cartofii si amestecul mexican(mazare, porumb,ardei gras,morcov)
Lasam sa fiarba 10min.

Taiem bastonase: morcovul,telina,ardeiul gras si dovlecelul.
Ceapa o taiem pestisori iar usturoiul  si ciupercile in felii subtiri.
Le calim apoi  in 2-3 linguri ulei timp de 8-10min.
Peste ele vom adauga si legumele fierte mai devreme , impreuna cu o jumatate
de cana din apa in care au fiert. Punem si sucul de rosii,potrivim
gustul cu sare,vegeta si piper.

Intre timp...s-au strans cam multe legume ...asa ca am schimbat vasul...  :)

Lasam sa fiarba inca 8-10 min. sau pana scade putin zeama.

La sfarsit punem si buchetelele de brocoli, pe care le-am fiert inainte
timp de 8 minute in apa cu sare.

Amestecam de fiecare data foarte usor, sa nu faramam, pe cat posibil, legumele.

Servim ghiveciul cald sau rece ,presarat cu frunze de cimbru
verde si patrunjel tocat.

Multa munca pentru acest ghiveci! pentru ca sunt multe legume...dar cu cat punem mai multe, cu atat iese mai gustos!

E perfect pentru o zi de post!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

nadina73 1

04.07.2010, 22:01

ce nebunie de culori si vitamine super nota 10 cu felicitari

Julie 1

05.07.2010, 08:52

Vero,Adina, serviti-va fara frica! Sper sa va placa!

Julie 1

05.07.2010, 08:54

Nadina,multumesc tare mult!Daca eram la scoala luam premiul I , cu cate note de 10 am primit de la tine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume 2